REDWOOD ziet de evenementenbranche in een razend tempo ontwikkelen. Door de opkomst van onder andere Social Media en de toepassing van nieuwe technieken hebben de mogelijkheden zich enorm uitgebreid.

Het verwachtingspatroon van de evenementbezoeker is daarmee ook toegenomen. Het is belangrijk om als evenement verrassend, bijzonder en onderscheidend te zijn om op lange termijn het verschil te kunnen maken.Daarnaast is het essentieel dat je goed voor ogen hebt wie je doelgroep is. Als organisator van een evenement wil je voorop blijven lopen en  is het noodzakelijk om continu in te spelen op deze veranderingen zodat je bezoeker tevreden naar huis gaat.

Precies om die reden ziet REDWOOD een grote behoefte aan scholing en ondersteuning in eventmanagement.

 

Visie op Leren

 

REDWOOD heeft als doel om mensen in de snel veranderende eventbranche tot betere prestaties te laten komen door te faciliteren in leren en ontwikkelen. De eigen praktijk staat hierbij altijd centraal. We vergeten heel snel, tenzij we het geleerde in de praktijk kunnen brengen. Uit onderzoek is gebleken dat het daarbij van enorm belang is via netwerken in contact met anderen te komen en de praktijk te ervaren.

On the job: De theorie wordt altijd gekoppeld aan de praktijk. Om het leerrendement te verhogen, wordt dit zoveel mogelijk gedaan door opdrachten en/of oefeningen waarbij uw eigen praktijk centraal staat. REDWOOD biedt tevens begeleiding aan op uw eigen werkplek door advies en coaching.

On the event: Om echt te zien hoe het in de praktijk werkt, faciliteert REDWOOD vaak de mogelijkheid om onder begeleiding een kijk achter de schermen te nemen bij een aantal grote, spraakmakende evenementen zoals de vrienden van Amstel Live, de Amstel Gold Race, KLM Open, NOS/NOC*NSF Sportgala, WK Beach volleybal en het daarna ook te beleven.

On the location: REDWOOD streeft ernaar om zoveel mogelijk de centrale leerbijeenkomsten plaats te laten vinden op inspirerende (evenementen)locaties. Hier kun je dan gelijk zien hoe het in de praktijk werkt bij anderen en geeft het je de mogelijkheid om even op een frisse manier stil te staan bij je eigen ontwikkeling.

Praktijkdocenten: De beste ervaren vakmensen geven vanuit hun discipline gepassioneerd hun ervaring door. Ze dagen je uit om met een nieuwe blik naar je eigen werkomgeving te kijken. Zodat je met meer plezier en betere resultaten je werk kan doen.

Interactief: Tijdens de bijeenkomsten ga je actief aan de slag met oefeningen, discussies en dialoog met andere deelnemers. Leren met en van elkaar van mensen uit de branche wordt gestimuleerd door bijvoorbeeld het faciliteren van intervisie-sessies.